Iz holističke prakse

Što je homeopatija?

Homeopatija je vrsta medicine kod koje se koriste male doze tvari iz prirode kako bi potakle organizam da se sam liječi.

Homeopatijom se možete liječiti cjelovito – to uključuje poboljšanje vašeg fizičkog, psihičkog i emocionalnog stanja. Kod tretmana se ne fokusiramo samo na uklanjanje simptoma, nego liječenje njihovog uzroka. Kad je uzrok uklonjen simptomi sami prolaze. Cjeloviti homeopatski tretman cijelu osobu vraća u ravnotežu, i takav tretman se naziva konstitucijski tretman.

Što ljudi kažu za homeopatiju?

Sedamnaestogodišnja djevojka M.V. našla se u iznenadnoj krizi. Kao dijete bila je izuzetno napredna i već s pet godina znala je čitati. Za vrijeme osmogodišnjeg školovanja bila je mali “genij”, a onda odjednom u srednjoj školi gubi interes za učenjem i napušta školu. U nemogućnosti nalaženja svog identiteta upada u vrlo opasne situacije i eksperimentira s lakšim dogama. Nezadovoljna je svojim izgledom i stanjem u kojem se nalazi. Ima dosta strahova i vrlo je nesigurna. Ne zna što bi stvarno željela učiniti od svoga života.

Kroz opsežan razgovor  otkriveni su uzroci zbog kojih se djevojka dovela u takvu situaciju. Uz homeopatski lijek preporuka je bila Walnut Bachova esencija, izuzetno učinkovita za sve koji se nalaze u prelasku iz jedne životne faze u drugu, na primjer kada beba dobiva zube, ulazak u pubertet, ili ulazak u menopauzu. Koristna je kod donošenja velikih životnih odluka, udaje, promjene radnog mjesta i sl.

Tokom tromjesečnog tretmana stanje naše pacijentice se stabiliziralo, počela je učiti, poštovati sebe i svoju okolinu i našla je smisao i ispunjenje svoga života.

M. V.

Visoko obrazovan poslovno uspješan mlad muškarac T.S. dolazi u naš Centar i žali se na čest umor, nesanicu i svakodnevnu glavobolju. Često poseže za alkoholom, nakon čega se najbolje osjeća. Predlažmo Nux vomicu i Agrimony i nakon mjesec dana obavijestio nas je da se njogovo stanje potpuno promijenilo. Imao je puno više energije, a i probleme s kojima se susretao na poslu i obitelji doživljavao je nadrugi način. Glavobolje su gotovo nestale, san se vratio. Promijenio je životne navike, i pazio što i kako jede.

T. S.

Eleni je došla u Centar sa svoje dvije godine života. Patila je od ponavljajućih respiratornih infekcija. Situacija se je komlicirala i vrlo često uzimala je antibiotike. Gotovo jednom mjesečno bila bi na antihistaminicima a nekoliko puta dobila je i kortikosteroidnu terapiju. Ventolin je bio prisutan u svakom trenutku jer napadaji kašlja su bili iscrpljujući i uznemirujući kako za našeg malog pacijenta tako i za mamu i cijelu obitelj. Predložili smo majci homeopatsku terapiju za podizanje imuniteta, odredili nutritivnu  podršku i podučili ih kako postupati u trenucima napada kašlja i koje homeopatske lijekove u tim trenucima koristiti.

Eleni je danas petogodišnja djevojčica koja je u periodu našeg poznanstva još nekoliko puta bila u respiratornom infektu, ali svaki puta izbjegnuti su antibiotici. Napadi kašlja sve su rijeđi, a popravila se i stolica koja je do dolaska u naš Centar bila neregularna i tvrda gotovo od rođenja. Eleni ima i malu sestricu Saru koja je još u maminom trbuhu koristila homeopatske lijekove, a nakon rođenja već smo pomogli kod grčeva, nicanja zuba i baš smo jučer riješili njezin proljev.

Majka naših djevojčica Biljana već je puno puta i na sebi provjerila moć homeopatskih lijekova.

Eleni

Moj sin patio je 10 godina od alergija i barem dva puta godišnje imao je teški spastični bronhitis. Po preporuci prijatelja posjetili smo inženjerku i homeopaticu  gđu Branku u centru Herbal medika i proveli predloženi tretman. Nakon samo nekoliko tjedana zdravlje našeg sina promijenilo se drastično. Prestali smo davati druge lijekove i sada smo samo na homeopatiji prema potrebi. I nakon dvije godine  naš sin nije imao bronhitis, a njegove alergijske reakcije na neke namirnice, prašinu, grinje i pelud gotovo su nestale.

Udata sam, majka  dvoje djece i zaposlena. Patila sam od depresije i napetosti. Obratila sam se liječnicima i završila na antidepresivima i sedativima. Moje zdravlje se sve više urušavalo  i iz tog razloga odlučila sam posjetiti homeopatski centar Herbal medika koji vodi inženjerka  gđa Branka i započela sam koristiti prirodnu medicinu. Nakon konzultacija u centru počela sam uzimati homeopatsku i nutritivnu terapiju. Nastavila sam uzimati homeopatiju i prestala uzimati antidepresive. Osjećam se dobro i zadovoljno kao što sam bila prije bolesti.

I. R.

Sa svoje  43 godine  otkrila sam da imam visoki  krvni pritisak. Rodila sam dvoje djece u kasnim tridesetim. Počela sam uzimati lijekove protiv visokog pritiska, ali ni pored terapije tlak nije bio u normali. Bila sam vrlo zabrinuta što u mojim godinama moram uzimati lijekove protiv krvnog pritiska i iz toga razloga odlučila sam  probati i druge metode liječenja. Čula sam za holistički centar Herbal medika kojeg sam i posjetila. Prilikom prvog susreta inženjerka i homeopatica  gđa Radmilović Branka pregledala je šarenicu mojih očiju (iris dijagnostika) i na moje čuđenje vidjela je sve moje zdravstvene probleme. Objasnila mi je kako se iz šarenice oka može vidjeti stanje svakog organa u ljudskom organizmu. Doppler ultrazvučnim aparatom pregledala je moje krvne žile i predložila terapiju. Već nakon tri mjeseca prestala sam uzimati lijekove, a moj krvni pritisak  je u granicama normale.

M. R.

Više od deset godina patim od bolesti koja se zove iritabilni kolon. Imam vrlo zahtjevan i stresan posao 47 mi je godina. Izgubio sam puno kilograma i imao česte proljeve. Uzimao sam puno kortikosteroida i drugih lijekova koji mi uglavnom nisu pomogli. Postajao sam sve zabrinutiji vezano za svoje zdravlje. Centar za holističko liječenje  Herbal medika našao sam na internetu i odlučio otići tamo. Prihvatio sam sve preporuke vezane za prehranu i počeo sam uzimati homeopatsku i nutritivnu terapiju. Već nakon 3 tjedna vidio sam pozitivne rezultate. Prošla je godina dana od mojeg odlaska u Herbal mediku i danas se osjećam potpuno zdrav. I dalje pazim na prehranu, vraća mi se težina i više neman proljeva.

N. R.