O nama

HERBAL MEDIKA - UDRUGA ZA PROMICANJE ZDRAVOG ŽIVLJENJA

Udruga je osnovana na inicijativu  liječnika i zdravstvenih radnika koji u svojoj praksi primjenjuju holističke principe liječenja s željom da educiramo javnost o snazi i postignućima holističkog pristupa. Nudimo informacije o zdravstvenim resursima koji će vam pomoći da se bolje nosite s bolestima ili da poboljšate svoje zdravlje.

Udruga podržava integraciju konvencionalne i komplementarne medicine. Rad Udruge temelji se na gospodarskoj djelatnosti kroz prodaju proizvoda i usluga, volonterskom radu i donacija za projekte od općedruštvenog značaja.

Cilj udruge

Svoj rad temelji na prevenciji bolesti i poboljšanju opće zdravstvene dobrobiti djece i odraslih. Naš cilj je podržati integrativnu medicinu, javnosti omogućiti povezivanje s liječnicima koji primjenjuju integrativni pristup u radu s bolesnicima i podupirati pojedince s informacijama o  mogućnostima integrativnog liječenja.   

Misija udruge

Naša misija je  poboljšati život građana kroz zdravstvenu edukaciju te poticati mir i iscjeljenje kroz brigu o svakom članu zajednice. Pomažemo ljudima razumjeti važnost zdravog života i navika koristeći znanstveno utemeljene činjenice. Djelujemo na zastupnike, političare i javnost kako bi nas podržali u nastojanju za promjenama na području zaštite i poboljšanja zdravlja u našoj zajednici. Borimo se za jače javnozdravstvene politike i osiguravamo kritične i dostupne informacije koje mogu poboljšati život pojedinca i zajednice u cjelini.

Želimo pridonijeti unapređenju zdravlja zajednice kroz zagovaranje istraživanja i obrazovanja, razviti visoku kvalitetu usluge koristeći najbolje svjetske standarde u integrativnoj medicini. Poštenje, iskrenost, predanost, stručnost i odgovornost je temelj našeg rada.

Malo više o nama

Pružamo informacije za sve one koje zanima holistički pristup, ne vršimo pritisak na odluku o liječenju, svatko ima pravo izbora kojim metodama se želi prikloniti i poboljšati svoje zdravlje.

Veliko iskustvo imamo u radu s djecom različitih dobnih skupina i s različitim tegobama. Pažljivo ćemo proučiti svaki slučaj i otkriti problem npr. u oslabljenom imunitetu, u ponašanju poput hiperaktivnost, noćnog mokrenja i mnogih drugih problema.

Integrativni pristup pomaže izgradnju imunološkog sustava i potiče psihofizički razvoj u cjelini. Veliki uspjeh postigli smo kod beba s problemima hranjenja, kod djece s poremećajima u ponašanju, čestih upala krajnika, infekcija gornjih dišnih putova, alergija, ekcema. Pomogli smo poboljšali kvalitetu života djeci oboljeloj od cerebralne paralize i autizma.

Voditelj Udruge je Branka Radmilović Kadribašić, Fakultet zdravstvenih nauka- dipl. ing. laboratorijske medicine i dijagnostike, homeopat. Dvadesepet  godišnje iskustvo s homepatskom medicinom i nutricionizmom, praćenjem najnovijih trendova na polju prirodnih metoda liječenja svstava ju u vrh stručnih i kompetentnih osoba na poslu koji radi. 

Supervizor Udruge dr. Nada Vidović Živanović, specijalist pedijatar, akupunkturolog, a počasni član je dr. Nikola Grozdanovski, spec. opće medicine.

Filozofija

Zdravlje znači biti u skladu sa samim sobom i sa okruženjem. Integrativna medicina djeluje poticajno na vlastite iscjeljujuće snage. Cilj je dovesti tijelo do razine zdravlja.

Ukoliko se želite naručiti za pregled, slobodno se obratite u Polikliniku Avanti.